Superkul, och chict, sommarbröllop utomhus

Det är mycket populärt med sommarbröllop i Sverige. Sommaren dominerar helt när det gäller bröllop och de flesta brudpar försöker att ha i alla fall någon del av bröllopet utomhus. Detta är dock en utmaning när vädret är som det är i Sverige. På grund av detta finns det nästan alltid en reservplan när man ordnar utomhusarrangemang vid bröllop i Sverige, det kan vara till exempel ett tält eller en närliggande lokal.

Rena utomhusbröllop är just på grund av vädret ovanliga i Sverige då dessa kräver en hel del tur med vädret samt en reservplan för hela arrangemanget. Detta innebär i korthet att man behöver ha dubbla uppsättningar av allting och det gör förstås i sin tur att bröllopet kommer att kosta mycket mer än vad man kanske planerat från början. Det kan också innebära att man måste ha en hel del logistik och styrning från arrangörernas sida för att få alla gästerna på plats där de ska vara och också meddela om eventuella flyttar sker.

Planera ett utomhusbröllop

Om man nu trots de problem som kan uppstå ger sig på att planera bröllop som i sin helhet ska äga rum utomhus så har man mycket att stå i. För det första måste man välja en plats som ligger nära andra lokaler så att man har en fungerande reservplan. Om man inte gör det behöver man ha tält eller motsvarande för att snabbt kunna flytta under skydd om det börjar regna. Man behöver helt säkert också ha infravärme eller motsvarande eftersom det kan bli ganska kallt om kvällarna i Sverige. För att kunna flytta snabbt i fall av regn behövs dubbla uppsättningar av allt, det går inte att möblera om eftersom det tar för lång tid.

Vad är det som behövs

Vad är det då som behövs för ett utomhusbröllop? Självklart måste bruden leta upp den klänning som hon vill ha och välja den från det stora utbudet av brudklänningar på marknaden. Brudgummen måste också han utrusta sig med en fin kostym. Utöver detta så behövs det förstås en hel armada av stolar, bord, scen, köksutrustning, utsmyckning och mycket mer för att klara hela det arrangemang som ett utomhusbröllop innebär.

Inköp med mera

När man väl avslutat planeringen för ett utomhusbröllop så är det dags att göra alla de inköp som krävs för att kunna utföra bröllopet. Det är mängder av saker som behöver köpas eller hyras och det är också många personer som behöver anlitas för att få ihop hela arrangemanget. Det rör sig om catering, dryck, bord och stolar, tält, blommor, musik, underhållning, servitörer och servitriser med mera.

Ett särskilt kapitel när det gäller inköp är förstås brudparets, och andra gästers, klädsel. Ska man ha ett bröllop utomhus kan det behövas lite slitstarkare klädsel och bruden kanske behöver ett par skor med bredare klackar om hon behöver röra sig över en gräsmatta till exempel.

JJ’s House är ett nätbaserat företag som har en butik med allt du kan behöva i klädväg. Besök dem.