Kaikkiin tilaisuuksiin sopivat juhlamekot

Juhlamekkoon sijoittaminen voi tuntua huonolta idealta jos juhlissa ei tule käytyä paljon tai jos juhlapukeutuminen ei tunnu omalta. Uuden mekon ostaminen jokaiseen juhlaan ei ole kannattavaa, vaan on järkevämpää sijoittaa yhteen mekkoon, joka sopii useaan eri tilaisuuteen. Yhdellä klassisella juhlamekolla pärjää loistavasti monissa juhlissa. Klassiset juhlamekot kestävät aikaa ja näyttävät aina hyvältä, vaikka trendit vaihtuvat. Tässä mielestämme viisi kaikkiin tilaisuuksiin sopivaa juhlamekkoa:

1. Klassinen pikkumusta. Hyvin istuva musta cocktailimmeko sopii jokaiseen juhlaan ja erikoistilanteeseen. Musta väri on ajaton valinta, näyttää seksikkäältä ja sopii kaikkiin vuodenaikoihin. Polvipituinen mekko sopii sekä päivä- että iltajuhliin eikä se päällä koskaan näytä liian ylipuetulta. Koska pikkumusta on ajaton mekkomalli, se myös sopii kaikille vartalomalleille ja imartelee etenkin naisellisimpia vartalomalleja. Siitä saa helposti virallisemman tyylikkäillä asusteilla, mutta asusteita vaihtamalla se sopii myös rennompiin juhliin, joissa ei tarvitse turhia pingottaa. Pikkumustia löytyy JJ’s House verkkokaupasta, kivijalkaliikkeistä ja outleteista. Lukuisat julkkikset ovat kautta aikojen suosineet pikkumustia, sillä se on helppo juhlavaate, joka tuo kantajansa parhaat puolet esiin.

2. Midihelmainen hihaton mekko. Moni pelkää midihelmaa, vaikka se todellisuudessa on monelle vartalotyypille soveltuva pituus, joka ei lyhennä kroppaa yhtään sen enempää kuin muutkaan helmanpituudet. Hihaton mekko sopii etenkin kesän moniin juhliin ja imartelee monia vartalomalleja. Vaalea väri on hyvä vaihtoehto tummille väreille, jotka voivat näyttää liian rajuilta etenkin kesällä tai todella vaalealla talvi-iholla. Musta midimekko on tosin klassisen tyylikäs valinta, joka sopii etenkin menneiden aikojen tyylistä pitävälle. Midimekon pariksi voi yhdistää sirot avokkaat, stilettikorot tai klassiset ballerinat ja mikä parasta tässä mekkomallissa katse pysyy kengissä.

3. Valkoinen pitsimekko. Valkoinen pitsimekko on monen luottovaate juhlissa. Valkoinen väri on raikas ja sopii lähes kaikkiin tilaisuuksiin. Pitsikangas näyttää naiselliselta ja seksikkäältä olematta kuitenkaan liian paljastava tai mauton. Pitsikangas on myös monipuolinen materiaalivalinta, sillä erilaisia pitsikankaisia mekkoja myydään lähes kaikissa kaupoissa monissa eri hintaluokissa. Valkoinen pitsimekko näyttää hyvältä moniin erilaisiin asusteisiin yhdistettynä ja sekä kalpeammalla talvi-iholla kuin kesällä ruskettuneella hipiälläkin. Valkoinen pitsimekko minimittaisena näyttää hyvältä vuodesta toiseen.

4. Maximittainen mekko. Maahan asti ulottuva maximekko on yllättävän monipuolinen mekkomalli, sillä se sopii etenkin kesän juhliin loistavasti. Sen voi pukea helposti todella juhlavasti virallisempiin tilaisuuksiin, mutta se soveltuu myös astetta rennompiin juhliin rentoihin asusteisiin yhdistettynä. Maximittainen mekko on tyylikäs valinta, sillä se peittää ja paljastaa juuri sopivissa mittasuhteissa. Värikäs maximekko sopii persoonallisesta tyylistä pitävälle ja yksivärinen musta, tummansininen ja punainen sopivat klassisesta tyylistä pitävälle.

5. Infinity mekko. Viime vuosina suosiota kasvattanut infinity mekko voi edelleen olla monelle tuntematon mekkomalli, vaikka sellainen tulisikin löytyä jokaisen vaatekaapista. Infinity mekko on mekko, jonka yläosan voi pukea päälle lukuisilla eri tavoilla. Mekosta saa siis helposti olkaimettoman, yksi olkaimisen, syvään uurretun ja niin edelleen. Joustava materiaali on helppokäyttöinen ja tuntuu päällä mukavalta. Mekko on monipuolinen ja siitä voi helposti muokata kulloisenkin muodin mukaisen juhlamekon, jossa on ilo juhlia.

Juhlavaatteiden ostamisen ei tarvitse olla kallista tai rasittavaa. Yhdellä mekolla pääsee pitkälle, vaikka meillä monilla näyttääkin olevan yhden uuden mekon mentävä aukko vaatekaapissa aina. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä se, että yhdestä mekostakin saa erinäköisen asusteita vaihtamalla. Mekon ei tarvitse olla asun keskipiste eikä sen tarvitse olla uusimpien trendien mukainen.